Сайт працює у тестовому режимі

Офіційний вебсайт

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

Зверенння успішно відправленно

Цік рф прийняла постанови про псевдовибори на українських територіях

16.06.2023 - 18:32

Ці постанови не мають нічого спільного з реальністю і лише підтверджують злочинні дії рф.
Після псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України рф зібралася проводити там псевдовибори. 15 червня 2023 року цік рф прийняла чотири постанови про призначення “виборів депутатів законодавчих зборів і представницьких зборів муніципальних утворень” на тимчасово окупованих територіях чотирьох наших областей: Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської.

Центральна виборча комісія наголошує, що ці постанови про “вибори” не мають нічого спільного з реальністю і можуть принести користь лише як докази злочинних дій членів цік рф в Гаазькому суді. Псевдореферендуми рф на наших територіях були незаконними і не визнані цивілізованим світом. Донецька, Луганська, Запорізька, Херсонська області завжди були і будуть українськими, а тому про жодну зміну статусу цих територій навіть не йдеться. Як і не може йтися про організацію виборів ворожої держави на цих територіях. Але країна-агресорка завжди грубо нехтує міжнародними нормами і стандартами. Не зупиняє її й те, що багато країн наклали санкції на цілу низку осіб, причетних до організації псевдореферендумів, зокрема – на членів цік рф.

Тож рф, так само, як пробила греблю Каховської ГЕС, продовжує пробивати чергове правове дно, тепер вже дискредитуючи саме поняття виборів, а їхня цік подібними постановами підтверджує обгрунтованість перебування її членів під санкціями цілої низки демократичних країн.

Дуже скоро (завдяки ЗСУ і справедливому міжнародному праву) злочинці, що організовують терор та маніпуляції за допомогою виборів на наших землях, будуть покарані. Ми віримо, що вже найближчим часом наші захисники звільнять усі тимчасово окуповані території і ми проведемо демократичні вибори по всій Україні. Бо зараз лише від ЗСУ залежить, коли будуть проводитися вибори на українських територіях. А рф варто було б починати вивчати базові поняття про вибори і демократичні стандарти щодо їх проведення та спробувати застосовувати їх у своїй практиці на власних територіях.

Пресслужба
Секретаріату Комісії