Сайт працює у тестовому режимі

Офіційний вебсайт

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

Зверенння успішно відправленно

ЦВК розглянула діяльність Кобеляцької міської ТВК

29.04.2024 - 15:11

До Центральної виборчої комісії надійшли постанови Кобеляцької міської територіальної виборчої комісії від 24 квітня 2024 року № 130 “Про визнання обраним депутатом Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області восьмого скликання наступного за черговістю кандидата в депутати в єдиному виборчому списку від політичної партії “Наш край” та № 131 “Про реєстрацію депутата Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області восьмого скликання обраного за єдиним виборчим списком від політичної партії “Наш край”.

Вказаними постановами ТВК визнала обраною та зареєструвала депутатом Кобеляцької міськради Галину Пуху як наступного за черговістю кандидата в депутати в єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиним виборчим списком місцевої організації політичної партії “НАШ КРАЙ”. Зазначене рішення мотивоване надходженням до вказаної виборчої комісії рішення
39-го позачергового З’їзду політичної партії “НАШ КРАЙ” про відкликання депутата Кобеляцької міськради Олександра Копельця за народною ініціативою.

Разом з тим, за наявною в Комісії інформацією на сьогодні вказане рішення партії оспорюється в судовому порядку.

При цьому ухвалою від 19 квітня 2024 року судом вжито заходів забезпечення адміністративного позову та зупинено дію згаданого рішення політичної партії “НАШ КРАЙ” до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 440/4358/24.

За вказаних обставин Комісія скасувала вищевказані постанови Кобеляцької міської ТВК № 130 та № 131, як такі, що є протиправними та прийнятими з порушенням Конституції України та законів України.

Окрім того, ЦВК звернула увагу цієї виборчої комісії та її членів на необхідність неухильного дотримання вимог законодавства України, постанов Центральної виборчої комісії під час реалізації повноважень щодо заміщення депутатів Кобеляцької міськради, зокрема зважати на наявність чи відсутність судових справ у спорах щодо дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради та судових рішень у таких справах.

Пресслужба
Секретаріату Комісії