Сайт працює у тестовому режимі

Офіційний вебсайт

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

Зверенння успішно відправленно

Комісія розглянула скаргу на діяльність Надвірнянської міської ТВК

01.02.2024 - 15:55

До Центральної виборчої комісії надійшла скарга Івано-Франківської територіальної організації політичної партії “Європейська Солідарність”, суб’єктом оскарження в якій визначено Надвірнянську міську територіальну виборчу комісію Івано-Франківської області.

У скарзі суб’єкт звернення просив визнати протиправною та такою, що порушує виборчі права громадян, права та законні інтереси субʼєкта виборчого процесу, бездіяльність цієї ТВК, яка полягає у невизнанні обраним депутатом Надвірнянської міськради наступного за черговістю кандидата в депутати від вказаної місцевої організації політичної партії замість депутата, повноваження якого достроково припинено рішенням зʼїзду партії. А також – зобов’язати цю ТВК в триденний строк вирішити відповідне питання.

Розглянувши звернення з доданими до нього документами, пояснення суб’єкта оскарження та беручи до уваги іншу наявну в Комісії інформацію, ЦВК задовольнила скаргу.

Також Комісія зобовʼязала Надвірнянську міську ТВК не пізніше 16 лютого 2024 року вирішити питання щодо визнання обраним депутатом Надвірнянської міськради на перших місцевих виборах наступного за черговістю кандидата в депутати у відповідному виборчому списку, про що невідкладно поінформувати ЦВК.

Окрім того, звернуто увагу цієї ТВК та її членів на необхідність неухильного дотримання вимог законодавства України під час реалізації своїх повноважень, зокрема щодо заміщення депутатів місцевої ради, та організації роботи.

Пресслужба
Секретаріату Комісії