Сайт працює у тестовому режимі

Офіційний вебсайт

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

Зверенння успішно відправленно

Комісія розглянула окремі питання діяльності Карлівської міської ТВК

04.03.2024 - 16:33

До Центральної виборчої комісії надійшла скарга кандидата в депутати Карлівської міської ради (Полтавська область) Олега Коломійця. У скарзі суб’єкт звернення просив Комісію визнати такою, що не відповідає вимогам законодавства про вибори та порушує виборчі права громадян, бездіяльність Карлівської міської територіальної виборчої комісії, яка полягає у неприйнятті нею рішення про реєстрацію його депутатом Карлівської міськради, а також ухвалити відповідне рішення. 

Окрім того, за наявною в Комісії інформацією, Полтавський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність цієї ТВК щодо неприйняття рішення за заявою Олега Коломійця про реєстрацію його депутатом Карлівської міськради та зобов’язав зазначену виборчу комісію прийняти вказане рішення.

Також до ЦВК надійшли пояснення голови Карлівської міської ТВК, у яких йшлося, що він неодноразово скликав засідання цієї виборчої комісії, до проєктів порядків денних яких було включено зазначене питання, однак рішення не було прийнято.

Вивчивши скаргу та додані до неї документи, враховуючи іншу наявну в Комісії інформацію, ЦВК повністю задовольнила зазначену скаргу, визнавши такою, що не відповідає вимогам законодавства про вибори та порушує виборчі права громадян, бездіяльність Карлівської міської ТВК щодо неприйняття нею відповідного рішення на виконання вимог Виборчого кодексу України та невжиття заходів щодо виконання відповідного рішення суду, що набрало законної сили.

А також – зареєструвала депутатом Карлівської міськради Олега Коломійця, обраного в єдиному багатомандатному виборчому окрузі від Полтавської районної партійної організації Політичної партії “УКРАЇНЦІ” на місцевих виборах 31 жовтня 2021 року.

Окрім того, ЦВК встановила факт систематичного і грубого порушення Карлівською міською ТВК законодавства України та достроково припинила повноваження всього її складу.

При цьому місцеві організації політичних партій (крім заборонених у судовому порядку), за поданням яких до складу цієї ТВК було включено осіб, повноваження яких достроково припинено, можуть не пізніше 18 години 6 березня 2024 року подати до ЦВК кандидатури для включення до складу зазначеної виборчої комісії. 

Також Комісія зобов’язала керівництво Карлівської міської ТВК після сформування її нового складу оголосити на найближчому пленарному засіданні Карлівської міськради рішення ЦВК про реєстрацію Олега Коломійця депутатом цієї міськради. 

Пресслужба
Секретаріату Комісії