Сайт працює у тестовому режимі
Зверенння успішно відправленно

Комісія направила своїх представників на збори громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою

27.04.2021 - 19:31

До Центральної виборчої комісії надійшли письмові повідомлення низки громадян як організаторів зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. В них організатори зборів поінформували Комісію, що у 16 населених пунктах заплановані такі збори – п’ятнадцять у Дніпропетровській області 29 квітня 2021 року та одні збори у Києві 4 липня 2021 року. Ці збори мають на меті сформувати питання, які пропонується винести на всеукраїнський референдум та утворити відповідні ініціативні групи.

Отже, відповідно до Закону України “Про всеукраїнський референдум”, Комісія ухвалила рішення направити на вказані збори громадян України представників Центральної виборчої комісії.

Голова Комісії Олег Діденко звернув увагу, що це перше, і свого роду, історичне рішення ЦВК про направлення представника Комісії на збори громадян щодо ініціювання всеукраїнського референдуму за народною ініціативою відповідно до Закону України “Про всеукраїнський референдум”, який нещодавно набрав чинності.

Пресслужба
Секретаріату Комісії